DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013

červenec 2013 - UKÁZKA NAŠÍ ČINNOSTI NA MÍSTNÍ HODY

Již druhý rok jsme se ukázali při příležitosti Cyrilo-Metodějských hodů v naší obci. Všem spoluobčanům a jejich hostům jsme předvedli, že ač jsme stále hasiči - začátečníci a nemáme ideální vybavení, něco jsme se přesto naučili.  Na ukázku jsme předvedli královnu požárních disciplín - požární útok a to hned ve třech provedení - žáci, dorost a dospělí. Dále jsme předvedli štafetu požárních dvojic. Opět se sešla velká spousta našich spoluobčanů, kteří nám za naše ukázky poděkovali velkým potleskem. 

 

červen 2013 - VÝLET S MLADÝMI HASIČI NA POŽÁRNÍ STANICI LIDICKÁ V BRNĚ

Vedoucí mládeže Iveta a Hynek dětem slibovali výlet do Brna na požární stanici Lidická. A ideální příležitost se naskytla v červnu, kdy byli v Brně pro veřejnost otevřeny téměř všechny požární stanice. Děti si na místě mohli prohlédnou veškeré vybavení hasičů, sednout si do aut, vyzkoušet stříkání z hadice,.. Mladí hasiči poprvé na vlastní oči viděli věci, o kterých se na pravidelných schůzkách bavili s vedoucími a které bohužel náš sbor nemá a tak je dodnes znali pouze z obrázků. Nadšeně si vyzkoušeli úkoly, které pro ně byly od místních profesionálních hasičů připraveny. A protože po prohlídce stanice všem vyhládlo, dali jsme si párek v rohlíku a zmrzlinu v nedalekém občerstvení.

 

květen 2013 - BRIGÁDA NA SÁZENÍ STROMKŮ U HŘBITOVA V ROSTĚNICÍCH

V květnových dnech jsme pomohli obci s vysázením stromků podél hřbitovní zdi. Doufáme, že se stromky uchytí.

 

únor 2013 - HASIČSKÝ BÁL

Po mnoha letech, kdy sbor v obci nepořádal žádné akce, se v únoru 2013 konal hasičský bál. K tanci a poslechu hrála skupina Q-Styl, k navození správné atmosféry posloužilo vystoupení školy TAEKWON-DO ITF Brno, která se účastnila televizní soutěže Česko-slovensko má talent. Bohatá tombola byla třešničkou na dortu. Sice nám nepřálo vůbec počasí, což možná odradilo spoustu lidí vyjít ven, ale Ti, kteří na bál došli, byli s akcí velmi spokojeni a nadšeni.