DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2022

Uzlovačka 5.11.2022 Drnovice

Po dlouhé pauze konečně uzlovačka. Byl to boj.

Družstvo mladších žáků namíchané s přípravkou bohužel nepostoupilo do nejlepší 16, i přesto však předvedli slušný výkon. Navíc to pro některé byla vůbec první soutěžní zkušenost.

Starší žáci (s doplněním z mladších žáků) vybojovali fantastické 6 místo ze 27 družstev. yes

Děkujeme SDH Drnovice za fajn soutěž.


 

Pohádková stezka 17. září

Letošní září je extra studené a pořádně propršené. O to víc nás překvapila hojná účast dětí i dospělých. Děti musely na cestě od kostela k dětskému hřišti zvládnout několik úkolů. Celou cestu se potkávali s pohádkovými postavami v parádních kostýmech. Kdo přišel, rozhodně nelitoval. Odměnou za projití stezky bylo k pěkným zážitkům navíc také obejmutí od ovečky a vyzvednutí malé odměny. Jako na většině našich akcí nemohlo chybět společné opékání špekáčků. Dospěláci se zapojili do tipovací soutěže o hmostnost největší vystavené brambory. Výherce obdrží 5 kg brambor.

Pohádkovou stezku organizujeme již potřetí a vypadá to, že se nám zrodila nová tradiční akce pro děti.


Ukázka na hody

Při příležitosti hodů jsme s dětmi ukázali jak umíme požární útok, štafetu požárních dvojic a uzly.


Dětský den 11.6.

V tomto čase jsme bohužel jediným spolkem v obci, který se pravidleně věnuje mládeži a chystá pro děti akce při různých příležitostech. K pořádání dětského dne se k nám naštěstí připojili místní myslivci a naše obec. Prosluněné horké odpoledne si děti užily při plnění různorodých úkolů. Nechyběly heliové balonky a herní prvky pro měnší. Kdo si donesl, opekl si šekáček.


Okrsková soutěž Manerov

21. května jsme vyrazili na soutěž v požárním útoku do Manerova. Běželi mladší i starší žáci. Sice jsme měli delší čas, vše se ale povedlo.


Pálení čarodějnic

V sobotu 30. dubna jsme se za krásného slunečného počasí sešli na návsi na pálení čarodějnic.

Děti si vyzkoušely několik úkolů a zdolaly na koštěti cestu čarodějnice. Pro nejmenší bylo nachystáno pár věcí na hraní. 

Společně jsme spálili čarodějnici a opekli špekáček.

Akci jsme pořádali společně s obcí Rostěnice - Zvonovice.

Víkend pro planetu 9.-10.4.2022
I letos jsme uklízeli nepořádek, který do přírody nepatří. Chladné a větrné počasí nezabránilo více než 30 lidem sbírat odpadky. Uklidili jsme to, co někteří běžně odhazují i to, co někomu odletí, ani o tom neví. Pozitivní je, že nepořádku již nebylo tolik, jako v minulých letech. Děkujeme obecnímu úřadu, že opět zajistí likvidaci správným způsobem.
Všem zapojeným velký dík !!!
V neděli jsme pokračovali sběrem železného šrotu a vysloužilých elektrospotřebičů. Děkujeme všem, kteří nám tento starý odpad nachystali. Výtěžek využijeme na pořádání akcí pro děti a mládež.


HORY 2022

V lednu jsme po loňské COVID pauze vyrazili opět na hory s Yettim. Ideální sněhové podmínky, dobré jídlo a chata Rozárka opět na jedničku - to byl letošní lyžařský výcvik hasičů. Máme další bandu vycvičených malých lyžníků. Za rok jedeme zase, to je jisté!

S pozdravem SKOL